FB Suraya Ali

1 day ago

Puan Suraya Ali

fb.watch/3VhDzWLpKB/

LIVE SEKARANG : COPYWRITING UNTUK FLYERS bersama Puan Suraya Ali.
Mari Tuan Puan usahawan.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

Puan Suraya Ali

fb.watch/3UnZk8KheX/

KEUDARA SEKARANG : Jom Tuan Puan bersama Puan Suraya Ali di konti. Boleh call jika nak tanya soalan.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

Puan Suraya Ali

Assalamualaikum sahabat.

Jemput bersama petang nanti dan berkongsi pengalaman sambil promosikan bisnes anda.

Segmen Niaga Bersama DJ Iera Yusoff

Tajuk : PILIH PLATFORM PEMASARAN UNTUK BISNES
Tetamu: Pn. Suraya Ali, Lunaworks Alliance PLT
Tarikh: 26.2.2021, Jumaat
Masa: 3.00 pm – 5.00pm

Call Konti 03-7831 3344
Kongsi cerita anda.

Live di FB Page: BapakkuFM
Apps: BapakkuFM
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

Puan Suraya Ali

fb.watch/3Tj4cikcFx/

LIVE Sekarang : Bersama Cik L - EDISI CANTUM (Cerita Apa Nak Update untuk Media Sosial): Huruf "O - P"

Jom tonton, LIKE & SHARE ya 😊
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

Puan Suraya Ali

#Cerita39
#ceritausahawan

SIAPA CIK SUE

Saya nampak notification dari seorang kawan usahawan jenama Hijo, Puan Azlin.

Beliau tag nama Cik Sue untuk individu yang dia belajar tentang bisnes.
Hampir 12 tahun bekerja sendiri pada tarikh 1 Ogos 2009.

Dalam banyak-banyak kerja, mengajar bisneslah yang Cik Sue paling seram sekali. Rasa diri sendiri pun belum pandai dan masih belajar.

Memulakan @lunatots dan melesenkannya. 2013, saya mula mengatur kareer sebagai pelatih (trainer) dan mula mengikuti kelas seperti Public speaking, Directive Communication program Arthur Carmazi dan TTT HRDF.

2016, saya mendaftar sebagai Trainer MDEC untuk Program #eusahawan sehinggalah kini kareer saya dalam bidang latihan. Beberapa sijil dan diploma diambil dalam bidang ini.

Kami beroperasi dengan entiti perniagaan dan menerima gaji. 2016 - kedai retail tiada lagi dan tim online meletakkan @tmilkstory di kedai-kedai baby.

Kami 'online' sepenuhnya pada 2016.
Perjalanan dalam retail ialah online-brick and mortar shop-dan online sepenuhnya.

Tim @lunaworks.co adalah bisnes modul latihan. Tahun 2020 mencipta kenangan PKP buat pertama kali dan PERTAMA KALILAH KAMI MENGAJAR MELALUI ONLINE.

Look, semua perkara ada pertama kali kan?
Kalau Tuan Puan, adik adik mahu belajar dari Cik Sue, grup FB Lunaworks adalah antara mediumnya.

Samada kelas percuma (ditaja oleh agensi) atau berbayar, kami kongsikan di lunaworks.onpay.my

Ada juga usahawan yang subscribe personal coaching bersama kami. Most of usahawan yang kami coach, adalah atas lantikan agensi.

Serba sedikit tentang apa yang saya lakukan setiap hari.
Selain belajar dalam kelas, saya juga mengajar Online Marketing, coaching usahawan, menyiapkan proposal, jumpa tim Lunaworks untuk strategi pelaksanaan,
jumpa kawan usahawan yang lain untuk sebarang peluang kolaborasi, berangan, membaca buku, skrol media sosial serta menonton drama Korea dan tak lupa ajar anak Bahasa.

Perkara yang saya paling suka buat ialah push diri untuk berfikir tentang priority.
Fikir tentang apa aku nak jadi lagi 5 tahun walaupun belum tahu yang lagi 5 hari.
Tengok orang lain buat apa dan ambil inspirasi.
Baca sehelai dua kemudian terus masuk mimpi.

Knowledge helps you make a living, wisdom helps you make a life.
-Sandra Carey.

Every society has its wise women. And our society need us.
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

Puan Suraya Ali

Roti Samad nama diberi,
Cik Sue beli (bila nampak) setiap kali.

Tuan Puan pernah makan roti ni?
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

Puan Suraya Ali

"Adakah perlu sebagai usahawan kita mengambil EJEN untuk memperkembangkan perniagaan kita?

Wawancara Lunaworks esok bersama Tuan Sheikh Ezaiddin founder Ejen2u yang sudah membantu ramai usahawan menguruskan ejen mereka.

Kepada semua usahawan yang sudah ada atau belum ada ejen pastikan bersama kami ya.

Sediakan soalan untuk Tuan Sheikh dan boleh berkongsi pandangan bersama kami apa-apa yang berkaitan dengan EJEN.

Jumpa di FB Lunaworks πŸ₯°
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

Puan Suraya Ali

www.facebook.com/watch/?v=253610649690447

Live sekarang di FB Lunaworks untuk Potensi Perniagaan Kecantikan
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 days ago

Puan Suraya Ali

INI MEMANG GAMBAR SEBELUM

Bercerita tentang penjagaan kulit, Cik Sue selalu rasa yang saya bukan orang yang sesuai.

Kulit saya memang kawan baik dengan jerawat, liang roma besar dan ada minyak kecil halus tu.
Dari remaja sampai la ni.

Pernah satu ketika tu depa gatal berjamaah. Kulit muka jadi bintik macam kena gigit nyamuk tu lepastu hilang satgi depa tinggal parut.

Masa pi umrah Dis 2015 Cik Sue ingat doa tawaf nak kulit elok πŸ˜‚ sebab terasa gatalnya.

Membeli produk, memang Cik Sue rajin.
Masa start balik Jeju Jun 2019 @fza_anwar ceramah tentang kulit. Dia tim L'OrΓ©al ketika tu dan beliau merasa geram kerana Cik Sue sudah putus asa dalam usia yang muda untuk menjaga kulit. Muda lah lagi ketika itu iaitu dua tahun lepas πŸ˜‚

Cerita panjang yang dipendekkan, Cik Sue pakai produk satu set di farmasi. Lepas cuci, toner, essence, serum, day cream, sunscreen. Patuh. Malam, tukar dengan night cream dan moisturiser. Jarang Cik Sue skip. Dua tahun begitu. Masalah jerawat sudah hampir tiada.

Namun liang roma di pipi dan hidung jelas kelihatan. Blackhead dan whitehead pun ada.
Pada orang lain, ini bukan perkara atau masalah besar.
Namun untuk Cik Sue yang kulit mukanya senang gatal dan merah-merah adalah sebuah situasi. Orangnya eczema dan asthma.

14 Feb 2021 saya mula gunakan Mary Kay - selepas hampir 2 tahun @ayuzen1 kenalkan di Osaka.

Kulit Cik Sue berkebolehan haha untuk rasa sesuatu produk tu tingling (pedih pedih sikit) terutama kalau produk baru guna. Tapi bila amalkan MK ni, kulit tak rasa sensation tu.

Saya mulakan dengan skinvigorating brush untuk membersihkan kulit wajah pada setiap pagi.
Softener lepas cuci muka.
Serum vitamin E dan C.
Pore minimiser serum dan day cream with SPF 30.
Ada intense moisturising cream juga.

Selang dua hari saya guna face scrub kut nama dia dengan mask gel pakai overnight.

Hari hari ambil gambar muka dekat macamni siap off filter dan mengadap matahari untuk memantau perubahan.

Nak kata perubahan yang dirasai, kulit wajah saya tak rasa rengsa lagi.
Rutin di bilik air semakin lama sebab 1 minit tambahan untuk applikasi brush.

Bila dibandingkan dua gambar ini, saya nampak bezanya!

Kawan kawan nampak bezakan lepas 10 hari guna MK?
#lilayka
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Puan Suraya Ali

Cik Sue update dulu esok baru story πŸ˜‚ ... See MoreSee Less

View on Facebook

7 days ago

Puan Suraya Ali

Pemasaran digital boleh dikategorikan sebagai wajib dipelajari oleh usahawan dan individu yang mahu meningkatkan pendapatan dan membuat perubahan.

Sejak dari PKP pertama bulan Mac 2021 sehingga hari ini, Cik Sue dan @lunaworks.co turun mengajar samada di online mahupun di hadapan.

Training dijalankan mengikut SOP yang ditetapkan. Sebuah pengalaman untuk kita semua rakyat Malaysia.
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Puan Suraya Ali

LIVE : EBOOK EDISI CANTUM I (Cerita Apa Nak Tulis untuk Media Sosial)

Klik share untuk dikongsikan bersama kawan kawan usahawan ya.
Dapatkan ebook percuma di ezy.la/ebookcantum
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Puan Suraya Ali

Ini kawan kawan Cik Sue screenshot di belakang tabir mereka dan kawan kawan yang lain. Yang Cik Sue buruk, mereka doakan supaya Cik Sue dapat improve. Yang baik, mereka war-warkan kepada sahabat yang lain.

Terima kasih @saudahsalleh untuk screenshot comel dari kawan Odah ini.

Buat keyakinan Cik Sue dan semangat nak kurangkan masa tengok drama Korea tu meningkat πŸ˜‚
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Puan Suraya Ali

Kelebihan Work from Home ni ialah semuanya dekat dan cepat. Dari bilik air terus duduk di kerusi dan mengajar. Kemudian ke katil untuk baca buku dan belajar.
Keluar bilik, pakai kasut terus berlari di treadmill.

Turun bawah ke dapur masak masak kemudian makan. Beberapa langkah je ruang tamu untuk Netflix.

Pantas dan efisien kan.
Cuma berlari tu tak larat lagi nak 10km sehari.
Berlari untuk ambil gambar aja inspirasi 2km sehari πŸ˜‚

#surayaunderconstruction

Kekurangannya ialah kita tak banyak gambar aktiviti jadi gambar ni pun jadi πŸ˜‚
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Puan Suraya Ali

Video seorang emak yang anaknya paling kecil sudah 10 tahun. Memanglah nak lagi baby tapi siapa nak bangun malam malam menyusukan dan tukar lampin ni πŸ˜‚

Mommy dah selesa lepas bucuk bucuk anak Mommy terus suruh solat gosok gigi dan tidur sendiri πŸ˜‚ semuanya dah remote tak macam suatu ketika dulu.

Alya tengah berlatih menulis ABC dan tak peduli apa terjadi kepada ibunya πŸ˜‚
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Puan Suraya Ali

LIVE : ONLINE PERSONAL BRANDING DAN IMAGE bersama Puan Atiqah Halim, Image Consultant.

Kelas bersama Puan Atiqah Halim pada 20 Mac 2021.

Topik :

1. 3 Appearance di Online
2. 3 Tips Behaviour di Online
3. 3 Tips Communications di Online
4. 3 Tips Digital Footprint
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Puan Suraya Ali

fb.watch/3IONN0FYMX/

LIVE SIRI KE-10 : Cerita Apa Nak Tulis di Media Sosial (CANTUM) - HURUF K bersama Cik E, Lunaworks.
"Bagaimana cambahkan idea penulisan di sosial media dengan huruf K malam ini”

Jom watch, like & share.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Puan Suraya Ali

Dari bulan 1 lepas daftar larian 200km, tiap hari Cik Sue berlari di luar rumah sehinggalah kuarantin due to Covid-19.

Tak berlari ke mana-mana. Jalan pun hanya dalam rumah dari bilik ke dapur dan bilik air πŸ˜‚
Perasaan dok rumah ja ni macam kau rasa kau dah kurus tapi bila timbang bukan main lagi angka-angkanya meningkat. Takkan penimbang rosak lagi kan.

Awal bulan 2 kami mula berlari atas treadmill. Hari hari dok 1km ja bila nak habis 200kmnya Cik Sue πŸ˜‚ banyak betul penggunaan icon menangis dan ketawa dalam posting berhashtag #surayaunderconstruction ni

Motif dia untuk Cik Sue bangun setiap hari dan berlari. Agak agak lama senyap dalam IG dia tak buat apa apa aktiviti la tu.

Saya baca juga aktiviti kawan kawan di FB dan IG ni tau. Hat gambar bersukan tu Cik Sue like dengan harapan berpeluh juga hahaha.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Puan Suraya Ali

Thank you @ellyshahaliza for sending us love in Choco Jar by Dya.
I love it!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Leave a Reply