FB Suraya Ali

54 minutes ago

Puan Suraya Ali

Masa mood baik, ceria je makan pisang pagi pagi. Gambar ni masa mood baik. Cuba bayangkan mood tak baik sebagaimana pula rupanya 🤣
Bukan sebagaimana lah tapi bagaimanakahhhhhh.

Tuan Puan makan buah dulu ke pagi pagi atau makan hati 🤣
... See MoreSee Less

View on Facebook

13 hours ago

Puan Suraya Ali

Nasi goreng kerabu Bayam Brazil + telur dadar Bayam Brazil resepi Malaysia.

Rezeki takkan salah alamat. Tuan Puan pula tak salah IG dan FB, betullah ni memang akaun Cik Su yang kita kenali dahulu 🤣
... See MoreSee Less

View on Facebook

17 hours ago

Puan Suraya Ali

Berada di Malaysia atau Jepun, saya merasakan susah nak ulang semula baju yang sudah dipakai. Kalau nak pakai esok pun still basuh keringkan depan kipas sepanjang malam.

Mungkin boleh pertimbangkan pemakaian baju nipis dan kurang berbau dirumah supaya boleh diulang pakai kan terutama baju tidur.🙌 Are you a proud outfit repeater?

💃🏿 We need to buckle down and end the stigma of wearing the same outfit twice.
🧦 Anyone who thinks otherwise can put a sock in it.
🎩 After all, you can always put your thinking cap on and find new ways to wear or pair the clothes you DO have.

👑 To all the proud outfit repeaters, we take our hats off to you!

🖌️ @SophIllustrates
... See MoreSee Less

View on Facebook

18 hours ago

Puan Suraya Ali

Seminggu ni semua rasa tak kena. Pusing sikit pinggang cramp, sidai kain hanger berselirat pastu jatuh semua, nak lari, tudung sukan semuanya meluru ke hadapan rasa ketat aih takdak mood.
Makan malam dua pinggan kemudian tidoq.
Bangun pagi tengok muka sembap dan masih ngantuk lagi.
Upload juga untuk memori muka rasa ketat. Tudung ni nak pi bagi orang muka kecik.
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 day ago

Puan Suraya Ali

Review dari peserta program #digitalmarketingmalaysia di hashtag #feedbacklunaworks

Cik Sue yang besar hati dapat bersama Tuan Puan dalam perjalanan keusahawanan dan menuntut ilmu ini.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

Puan Suraya Ali

Serius sedapppppppp macam rasa miangkham eh nama makanan tu.

#KerabuBayamBrazil
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

Puan Suraya Ali

Taiyo (sun) , Ame(rain) dan Suki adalah tiga beradik yang berusia 6 bulan.
Bulu ekornya tebal.

Saya rasa mereka bertuah kerana dapat susu ibu (ibunya nama Oatmeal) berbanding Latte 3 beradik sebelum ni yang ditinggalkan ibu ketika usia 2 minggu.

Punya lah susah saya nak ingat nama, lalu Taiyo saya panggil tat nenas.

Sejak 2 minggu lepas Taiyo nampak lemah dan kami bawa ke klinik.
Dia macam tak boleh berdiri ingatkan patah kaki tapi tak ada apa yang retak atau patah.

Beri makan recovery wet food dan asingkannya dalam cage.

Hari Malaysia 16 September 2020, Taiyo dah susah nak bernafas dan macam tenat. Ini kali keempat anak-anak tunggu tepi kucing yang hampir nak mati dan sudah boleh agak pengakhirannya.

Masa pertama kali dulu, seharian tiga-tiga anak menangis dari tengahari ke malam.
Kalini mereka nampak lebih tenang.

Masa Taiyo tenat, Dzakwan cari emak Taiyo di sekeliling rumah kalau kalau dia nak jumpa anaknya buat kali terakhir.
Tapi tak jumpa.

Sepanjang Taiyo tenat, kami ada videonya dan Ame usap usap tangan dan kaki Taiyo.

Pengebumian Taiyo sebelum kami bawa anak-anak pergi pertandingan mewarna Hari Malaysia.
Taiyo dikebumikan tepi pokok nenas sebab Mommy panggilnya tat nenas.
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

Puan Suraya Ali

Jemput makannnnn telur dadar Bayam Brazillll gemuk gemuk belaka seplastik saiz large RM10 sahaja boleh pos satu Malaysiaaaa ❤️ ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

Puan Suraya Ali

Jeling anak order air timun apakah lepastu mak kena habiskan 😂 ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

Puan Suraya Ali

Telur dadar bayam Brazil Hari Malaysia ni sedap rupanya kawan kawan!

Siapa nak beli bayam Brazil, bayam ciksue dah gemuk gemuk untuk dijualllllll ❤️

Bayam gemuk bukan ciksue
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 days ago

Puan Suraya Ali

Menjaga bayam Brazil di tengahari hari Malaysia 🇲🇾 ... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Puan Suraya Ali

Harini belajar masuk kelas Youtube belajar dengan #kalcubemaster

Ambil air siap siap nanti pening pesan cikgu 😝
Bukan pening tapi lapar cikguu
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Puan Suraya Ali

Thank you Afeeq Halim #feedbacklunaworks kelas #creativecontent untuk feedback #kelaslunaworks #digitalmarketingcoach #digitalmarketingmalaysia ... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Puan Suraya Ali

Masa zaman blog dulu rajinlah share wallpaper laptop 🤗 harini Cik Sue share wallpaper handphone.

Mari share mari screenshot wallpaper Tuan Puan
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Puan Suraya Ali

Producktive Shawl to let go. Sekali je pakai. Memang lembut meno warnanya. Sesuai untuk orang orang lembut seperti muu.

Harga RM220 sekali postage
#prelovedduck #prelovedducktoletgo
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Puan Suraya Ali

Hampir setiap hari Cik Sue ada kelas Online ataupun secara berhadapan face to face.

Tadi masa bangun, kamera still ambil gambar dan skrol kanan gambar apa di belakang kamera (rupanya). Hanger pun ada!
😂
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Puan Suraya Ali

Waktu makan kucing-kucing usia 6 bulan yang sedang demam dan sakit. Taiyo (bulu oren) minggu lepas maybe jatuh dan tak boleh jalan. Bila bawa ke klinik, kaki dia tak patah jadi cuma perlu recovery diasingkan dengan kucing kucing lain. Semua ni kucing luar rumah dan sepatutnya anak anak yang beri makan tapi dua tiga harini Mommy dirumah dan ambil task tersebut.

Bila makan wet food laju mereka makan berbanding makanan keras. Sepeket sorang pagi, tengahari dan petang 😂
Rezeki Mommy buat training digital marketing dikongsi bersama makanan dan duit bawa kucing ke klinik 😂
... See MoreSee Less

View on Facebook

7 days ago

Puan Suraya Ali

Habis kelas hari ini saya mula (terasa) nak muntah dan (mula) sakit kepala.

Ottoke ottoke macamana ni saya tak boleh demam sebab baju belum basuh lagi harini 🤣

Mandi,basahkan kepala dan cari essential oil yang boleh di diffuse.

Saya pilih frangipani (bunga kemboja) dan chamomile dan on diffuser.
Alhamdulillah tak lama lepastu keadaan mula tenang dan bolehlah update status ni 👏
... See MoreSee Less

View on Facebook

7 days ago

Puan Suraya Ali

Hujung minggu ni ada kelas website eUsahawan Plus bagi usahawan terpilih yang sudah keyin sales dalam sistem GoeCommerce. ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Puan Suraya Ali

youtu.be/gEZt1JXfK3c

Sesungguhnya captionnya adalah sangat unik 😂 dan Cik Sue tak mahu edit apa apa sampailah hujung sekali ada perkataan bangang untuk kata kata terakhir yang sebenarnya saya sebut 'bye bye' 🤣

Kalau Tuan Puan tonton, screenshot dan share di komen caption mana yang cannot brain ya 😝
... See MoreSee Less

View on Facebook

Leave a Reply