fbpx

Day: October 3, 2021

Blog
Part 3 – Episod Melaka

“Sue tak suka awak join askar.”Beritahu saya memulakan perbualan sebaik sahaja W tiba. Member tu baru duduk dah terkejut… Masa tu dia baru habis latihan dan datang jumpa kita di foodcourt MMU Melaka bersemangat dan berpeluh. Senyum-senyum dari jauh tadi, happylah agaknya tu kan. Setiap petang Jumaat W ada latihan di kem. “Eh, tapi kan […]

Read More
Blog
Kelas
Kelas Video Editing Yayasan Bank Rakyat

Apa keseronokan jadi trainer?Antaranya ialah PAKEJ BELAJAR SETIAP MASA. Masa bekerja pun kita belajar. Dulu kita ingat masa sampai universiti aje belajar kan?Siapa yang tak mahu kerja begini!..Hari ini kelas video editing seliaan Puan Sha Jamilah Almufazal dan Cik Sue hadir sebagai salah seorang trainer. Sesi petang kami belajar buat storyboard dengan Puan Norjamaliah Abd […]

Read More
Blog
Part 1 – Episod Melaka

MMU 20 tahun lepas.Saya dan suami (W) sama IT course. Jadi rapat sebab selalu jumpa dan keluar ramai-ramai (dalam 5 ke 6 orang) pi makan, pi IT expo cari thumbdrive, pi hiking. Masa tu kami betul-betul kawan aje. Cuma ada satu moment tu orang lain tak ada tak tau pi mana. Rasanya balik kampung. Saya […]

Read More
Blog
Part 2 – Episod Melaka

Gambar ni diambil 19 Mei 2000.Satu hari sebelum pendaftaran di MMU Melaka.Masa ni abah, mak dan arwah adik hantar saya . Malam tu kami keluar untuk ambil angin tepi swimming pool di Ayer Keroh D’Village. “Adik ambilkan gambar kakak depan kereta ni.”Ketawa mengekek kami berdua bila saya kata “Cepat sikit dik nanti tuan dia nampak, […]

Read More
Blog
Tips Tik Tok

Tulisan ini tentang tips Tik Tok. Sejak tahun 2019 sehingga kini Tik Tok menjadi media sosial yang utama di dunia. Ianya menjadi applikasi yang paling banyak didownload di handphone pada Ogos 2021 mengatasi Facebook. Video Tiktok ni saya update sebelum tidur semalam. Tajuknya ialah Day 2 of 1000km Challenge. Hari kedua pun (masih) berjalan. Bagi […]

Read More
Storytelling
Teknik Bercerita Storytelling

Apakah teknik bercerita storytelling yang baik? Susah tak nak bercerita dengan menarik? Susah, kalau tak tahu.Senang kalau dah tahu dan cuba berlatih menulis. Sebelum kita tahu nak menulis ni macamana, kita kena tahu dulu apa kepentingan penulisan kita ni.Kalau kita tak dapat rasa betapa pentingnya ia, lagi susah kita nak buat. Sorry naik lori lah […]

Read More