fbpx

Category: Online Marketing

Perkataan Mempengaruhi Bisnes
Blog
Online Marketing
Perkataan Mempengaruhi Bisnes

Baru-baru ini, Sue ada terima pamplet Ikea bersempena Hari Raya. Suka sangat lihat brand strategist jenama besar-besar ni bermain dengan perkataan dan event. Bukan itu je… Sejak dua minggu sebelum Ramadan lagi, Sue tengok pasar raya dan peruncit sudah membawa tema raya dalam pemasaran mereka. Jadi hari ini terasa macam nak berkongsi sedikit bagaimana perkataan […]

Read More
Online Marketing
Tips Kekal Positif di Sosial Media

Daripada mula berniaga, saya kongsi banyak perkara di Internet (masa tu blog). Daripada bisnes kad kepada booth dan gambar tim. Tak terfikir pula “Ehh nanti orang cakap apa.” atau“Bisnes ni kecil aja orang lain besar pun tak kalut tunjuk.” 🤣 Tahun demi tahun, makin lama makin segan. Eh tak payahlah kongsi. Banyak benda belum bayar […]

Read More
Online Marketing
Logo Baru Facebook bertukar kepada FACEBOOK

Facebook telah mengumumkan pertukaran brand mereka daripada Facebook kepada FACEBOOK untuk semua produk mereka. Pengguna sudah biasa dengan logo biru F dan hanya 29% daripada rakyat Amerika tahu bahawa Instagram dan WhatsApp juga dimiliki oleh Facebook. Ini adalah antara sebab utama mereka menukar logo korporat mereka kepada logo baru Facebook. Contoh gambar daripada Facebook bagaimana […]

Read More
%d bloggers like this: